Hoe beoefen je Tai Chi?

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Tai Chi Chuan

Tai Chi is een oude bewegingskunst vanuit China en bevat meerdere onderdelen. Dit artikel vertelt u hoe je het beste Tai Chi kan beoefenen in al haar facetten. Dit om zo het maximale uit het doen van Tai Chi te behalen en de effecten optimaal zullen zijn:

1 Onthou de Tai Chi vorm

Het Tai Chi Taolu is het beoefenen van de vorm. Om hier verbetering in te krijgen is het belangrijk dat u de vorm onthoud en goed kunt uitvoeren. Het doel is om de vorm zonder moeite te kunnen uitvoeren.

Tip: forceer niks bij het onthouden! Zorg dat je gewoon veel op de lessen aanwezig bent dan blijft het vanzelf hangen.

2 Weet wat je doet

 

Weten wat je doet is uiteindelijk super belangrijk om je Tai Chi nog beter te maken. Dus ken je de vorm en zijn er nog bewegingen niet duidelijk? Vraag aan je leraar, wat is dit voor beweging, waarvoor en wat doet het.

Tip: vraag je leraar over onduidelijke bewegingen! Als je weet wat het is wordt je Tai Chi beter.

3 Spannen, Ontspannen?

Het spannen en ontspannen is erg belangrijk. Helemaal ontspannen zijn is natuurlijk niet mogelijk, want dan kan je niet staan of bewegen. Dus we moeten een ontspannende spanning aanleren en gespannen ontspannend zijn. Dit is meer een gevoel en kan bereikt worden door correct te ademhalen, meditatie etc te doen.

Tip: vraag je leraar om ontspannende oefeningen die je gespannen ontspannend leren zijn!

4 Ook andere onderdelen

Tai Chi bevat veel onderdelen zoals, de vormen, pushing hands, applicaties, meditatie enz.

Om je Tai Chi optimaal te maken is het zaak dat je je niet beperkt tot het alleen doen van de vorm. Je moet ook Pushing Hands oefenen om goed in je kracht en balans te staan.

Tai Chi komt eigenlijk uit het zelfverdediging zoals kungfu en wu shu. Dus alle bewegingen die u leert zijn ook toepasbaar als zelfverdediging. Niks is voor de sier en alles heeft een betekenis. Beoefen ook de applicaties onder leiding van je leraar natuurlijk.

Meditatie is goed om een scherpe geest te krijgen in een krachtig lichaam. Mediteer geregeld en ontspan zoveel als mogelijk is.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Posted in Sport Tagged with:

Leave a Reply